Happy Learning

Όλοι οι γονείς αυτό που θέλουν από το μωρό τους είναι να μαθαίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πρόκειται για ένα δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μπορεί να εφαρμοστεί από την μητέρα, στο σπίτι, τον πρώτο κιόλας μήνα της ζωής ενός βρέφους.

Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, σύμβουλος παιδικής ανάπτυξης, έχει δημιουργήσει μαζί με την επιστημονική του ομάδα ένα δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το “Happy Learning για Βρέφη 0-3 Ετών”.Μέσα από αυτό, το νεογέννητο σας θα αρχίσει να αναπτύσσει τις ικανότητες του.

Το “Happy Learning 0-3 Ετών” καθοδηγεί βήμα-βήμα τους γονείς να ανακαλύψουν τις ικανότητες και τα ταλέντα του παιδιού τους καθώς και να ενισχύσουν τις νοητικές και γνωστικές ικανότητες την πρώιμη περίοδο της ανάπτυξης του εγκέφαλου.

Είναι ένα διασκεδαστικό και πλούσιο σε παιδαγωγικά ερεθίσματα πρόγραμμα που περιλαμβάνει κατάλληλα δομημένες δραστηριότητες, ειδικά μελετημένους βρεφικούς ερεθισμούς και αισθησιοκινητικά παιχνίδια. Ενημερωθείτε σήμερα για όλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα happylearning και δώστε από νωρίς στο μωρό σας τα κατάλληλα παιδαγωγικά ερεθίσματα, με το μαγικό κόσμο των παιχνιδιών, για ένα διασκεδαστικό και εποικοδομητικό μέλλον.

Βασική αρχή του HappyLearning είναι να ενισχύσει τα 7 είδη συναισθηματικής νοημοσύνης, όπως αρχίζουν να αναδύονται και μέσα από τα στάδια της ανάπτυξης.

Στο Happy Learning γνωρίζουμε ότι η ανάπτυξη διαφορετικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων σε κάθε παιδί είναι πολύ βασικό για να πετύχουν μία ισορροπημένη ανάπτυξη.

Για αυτό το συγκεντρώσαμε μια σειρά από παιχνίδια και δραστηριότητες που ενισχύουν την πολλαπλή νοημοσύνη.

ενδοπροσωπική νοημοσύνη, η οποία σχετίζεται με την επικοινωνία του βρέφους με το περιβάλλον του.

η κινητική και σωματική νοημοσύνη, όπου το παιδί αναγνωρίζει τα μέρη του σώματος του, συντονίζει τις κινήσεις και στη συνέχεια προσπαθεί να δράσει ανεξάρτητα και κατά βούληση.

χωρική νοημοσύνη, αρχίζει να αντιλαμβάνεται τα σχήματα, τα μεγέθη, να κάνει συνδυασμούς, να τα κατηγοριοποιεί και να τα ταξινομεί. Με το τέλος του πρώτου έτους αρχίζει να έχει σαφή διαφοροποίηση στην μουσική, το ρυθμό, συμμετέχει, διασκεδάζει και επικοινωνεί μέσα από ήχους και μελωδίες.

γλωσσική νοημοσύνη, αρχίζει να εξελίσσετε με τις γκριμάτσες, τις χειρονομίες, τη μίμηση και σιγά σιγά αρχίζει και εκφράζει τα πρώτα φωνήματα, συλλαβές, λέξεις μέχρι που φτάνει να επικοινωνήσει με τον λόγο και την ομιλία.

Λογικομαθηματική νοημοσύνη. Το παιδί αντιλαμβάνεται τα αντικείμενα και ως έννοιες, αρχίζει να δημιουργείτε ο συλλογισμός, ο συσχετισμός και τέλος αναδύεται η κριτική ικανότητα και η λογικομαθηματική σκέψη.

Διαπροσωπική νοημοσύνη. Είναι η ικανότητα του παιδιού να συναναστρέφεται με άλλα παιδιά, να δημιουργεί σχέσεις, να σέβεται κανόνες και να αναγνωρίζει τα συναισθήματα των άλλων.

Φυσιογνωμική νοημοσύνη. Είναι η ικανότητα του παιδιού να μπορεί να αντιλαμβάνεται τη διαφορετικότητα των χαρακτήρων, να δημιουργεί συμπάθειες και να επιλέγει βάσει αυτών.

Τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες που επιλέγονται στο πρόγραμμα του HappyLearning ενισχύουν την πολλαπλή νοημοσύνη όπως περιγράφηκε από τον Gardener.

Η μεθοδολογία και ο τρόπος που εφαρμόζει ο εξειδικευμένος εκπαιδευτής του HappyLearning, βοηθάει να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό για να τα καταφέρουν να γίνουν πιο δημιουργικά και επιτυχημένα άτομα όταν μεγαλώσουν και κατά συνέπεια πιο ευτυχισμένα.

Τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής του παιδιού είναι εξαιρετικά σημαντικά για την ανάπτυξη και ωρίμανση του εγκεφάλου.

Το HappyLearning εστιάζει στην ανάπτυξη των γνωστικών και νοητικών δεξιοτήτων του παιδιού από τους πρώτους μήνες της ζωής του μέσα από κατάλληλα σχεδιασμένες δραστηριότητες. Το νήπιο μαζί με τους γονείς ανακαλύπτουν καινούργιους δρόμους επικοινωνίας παιχνιδιού και διασκέδασης ενώ παράλληλα ενισχύουν όλους τους τομείς της ανάπτυξης του.

Το HappyLearningείναι ένα ουσιαστικό εργαλείο για να υποστηρίξει αυτή την ανάπτυξη. Με παραπάνω από 20 χρόνια εμπειρία στον χώρο της ανάπτυξης του παιδιού έχουμε σχεδιάσει σωματικές, γνωστικές και κοινωνικές δραστηριότητες παρέχοντας του τα εφόδια που χρειάζεται για τη μελλοντική του εξέλιξη.

Το Happy Learning γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους, ασφαλείς χώρους των Κέντρων μας, κατάλληλα εξοπλισμένους, σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών για ελεύθερη κίνηση και παιχνίδι καθώς και στον δικό σας χώρο από εξειδικευμένους παιδαγωγούς/συνεργάτες.

Το περιβάλλον όπου γίνονται οι δραστηριότητες των παιδιών είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχουν υψηλής ποιότητας πρότυπα και ασφάλεια. Ωστόσο, καλύπτονται οι ανάγκες των γονέων για ασφάλεια και επίβλεψη.

Το Happy Learning είναι ένα κατάλληλα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 0-3 ετών.

3-6 μηνών

Στην ηλικία των 3-6 μηνών το HappyLearning προσφέρει ερεθίσματα μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια που ενισχύουν την οπτική επαφή του μωρού σας και το βοηθούν να αρχίσει να κατανοεί την έννοια της δράσης-αντίδρασης.

6-10 μηνών

Το μωρό σας αρχίζει να γνωρίζει τον κόσμο και τις δυνατότητες του. Θα παρατηρήσετε αλλαγές στην διανοητική και κινητική του ανάπτυξη. Μέσα από επιλεγμένες δραστηριότητες διασκέδασης του HappyLearning, ενθαρρύνεται η κοινωνικότητα, η κίνηση αλλά και η νοητική ανάπτυξη του παιδιού σας.

10-12 μηνών

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει τραγούδι, χορό, κουκλοθέατρο, μουσικά όργανα και κατάλληλα παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Τα παιδιά μαθαίνουν να παίζουν μέσα από ομαδικές δραστηριότητες που τους προκαλούν μεγάλη ευχαρίστηση.

12-24 μηνών

Τα μικρά παιδιά αρχίζουν να απολαμβάνουν περισσότερο το φανταστικό παιχνίδι, έτσι τους αρέσει να δημιουργούν λέξεις, να μιμούνται ότι βλέπουν τριγύρω τους ενώ παράλληλα εξερευνώντας και κατακτώντας νέες δεξιότητες μεγαλώνουν με αυτοπεποίθηση. Μέσα από τη ζωγραφική, το τραγούδι και τις άπλες χειροτεχνίες, κατασκευές ενισχύεται η φαντασία και η αυτοέκφραση του παιδιού σας , σε ένα ιδανικά δημιουργικό περιβάλλον. Τα μαθήματα τέχνης ενισχύουν την δημιουργικότητα του παιδιού ενώ παράλληλα ενθαρρύνουν την καλλιτεχνική του έφεση.

24-36 μηνών

Στην ηλικία των 2-3 ετών το παιδί σας εκφράζεται με ευκολία και κινείται με μεγαλύτερη σταθερότητα από τους προηγούμενους μήνες και έχει καλύτερο έλεγχο του σώματος και των κινήσεων του.

Προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν την αγάπη τους για τη μουσική μέσα από ένα εμπλουτισμένο πρόγραμμα με τραγούδι και χορό.

Μαθαίνουν σημαντικές έννοιες, όπως ο ρυθμός και η μελωδία ενώ ταυτόχρονα καλλιεργούν κοινωνικές και σωματικές δεξιότητες.

Τα παιδιά μέσα από τον χορό και τη μουσική μαθαίνουν να εκφράζουν αυτό που νιώθουν μέσα από τις κινήσεις του σώματος τους ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η αντίληψη και η κοινωνικότητα τους.

Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αναπτύξει τόσο τις βασικές κινητικές του δεξιότητες συντονισμό ,στατική, ισορροπία, αλληλουχία, ευλυγισία, σταθερότητα, κ.α.

Εφαρμόζονται ειδικές δραστηριότητες που βοηθούν στην ανάπτυξη της περιέργειας, της επικοινωνίας, αυτοπεποίθησης, της συνεργασίας, της συμμετοχής, , του αυτοέλεγχου δίνοντας στο παιδί ισχυρές βάσεις για την μελλοντική του μαθησιακή ανάπτυξη.

Μέσα από ειδικά διαμορφωμένες ασκήσεις τα παιδιά βελτιώνουν την ισορροπία και τις κινητικές τους δεξιότητες.