Φιλοσοφια

Το Κέντρο Ανάπτυξη Νηπίων Παίδων Εφήβων ξεκίνησε την λειτουργία του το 1990 με πρωτοβουλία του κ. Στέλιου Μαντούδη, Αναπτυξιακού Εργοθεραπευτή.

Στη συνέχεια και στην προσπάθεια μας να ξεχωρίσουμε απο τις αντιγραφές του διακριτικού μας τίτλου, η επωνυμία μας άλλαξε σε Κέντρο Mandou. Με υπευθυνότητα και φροντίδα το Κέντρο μας συνεχίζει την μακρά και επιτυχή πορεία του κοντά στο παιδί και στην οικογένεια, προσφέροντας αποτελεσματική καθοδήγηση, ενημέρωση και παρέμβαση για την πλήρη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη των δυνατοτήτων του παιδιού σας.

Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε και να αξιοποιήσουμε τις έμφυτες ή λανθάνουσες ικανότητες μάθησης του παιδιού σας από τα πρώτα του κιόλας βήματα, μέσα από την παιχνίδι και την δημιουργική απασχόληση. Μέριμνα μας, η  διάγνωση, πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση συναισθηματικών, νοητικών και κοινωνικών δυσκολιών κατά τη προσχολική και σχολική ηλικία.

Από το 1991, μέχρι σήμερα, λειτουργούν με επιτυχία, δύο παιδαγωγικά προγράμματα που αφορούν την βελτίωση των δεξιοτήτων του παιδιού – το Happy Learning και το ΕasyLearning,-  καθώς και θεραπευτικά προγράμματα- τμήματα ειδικής αγωγής, συμβουλευτικής γονέων, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, μαθησιακών δυσκολιών, ψυχολογικής υποστήριξης, ειδικά προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες της ανάπτυξης του παιδιού. Επιπλέον, δραστηριότητες του Κέντρου συνίστανταί σε μακροχρόνιες συνεργασίες με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς, όπως σχολεία, παιδικούς σταθμούς και ιατρικά ιδρύματα.

Στο φιλικό και πλήρως εξοπλισμένο περιβάλλον του Κέντρου Ανάπτυξη Νηπίων Παίδων Εφήβων, με την βοήθεια της επιστημονικής ομάδας έμπειρων λογοθεραπευτών, παιδοψυχιάτρων, εργοθεραπευτών, αναπτυξιολόγων,  ψυχολόγων, καθώς και με  την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων εκμάθησης- δραστηριοτήτων  θέτουμε τις βάσεις για ένα παιδί πιο ευτυχισμένο οπλισμένο με περισσότερη αυτοπεποίθηση.